Big Storm Coming

Big Storm Coming var det tredje albumet fra Steinar Albrigtsen, og oppfølgeren til Alone Too Long (1990) og Bound To Wander (1992). Som på det andre albumet, samarbeidet han med den amerikanske artisten Tom Pachceo. Big Storm Coming kom ut i 1993, og solgte bra. Dermed gjentok Albrigtsen suksessen fra de to første albumene, og etablerte seg ytterligere som en av Norges mest populære countrymusikere. Igjen fikk publikum oppleve Albrigtsens kombinasjon av motsetninger og kontraster, båret fram av den velkjente og myke stemmen.

Sangene på albumet

Det er 12 sanger på dette albumet. Den amerikanske artisten Tom Pacheco bidro med mange av sangene på albumet. Den mest populære sangen på albumet var Beachesof Rio.
Dette er sangene på albumet:

 • Beachesof Rio
 • We’re Strangers Now
 • Big Storm Comin’
 • Grand Canyon
 • Till I Met You
 • Bury My Soul In The Sky
 • The Stranger
 • From A Window
 • Full Time Job
 • BottomOf My Heart
 • The Deer
 • I Had A Dream

Big Storm Coming levde opp til publikums forventninger, noe som også viste seg i de høye salgstallene. Samarbeidet med Pacheco bidro også til at Albrigtsen fikk flere fans fra andre land, selv om Norge fortsatt var hovedmarkedet for musikken hans. Men gjennom å synge på engelsk, og hente mye inspirasjon fra amerikansk musikk, fikk musikken et internasjonalt preg.

Musikere på albumet

Mange av musikerne på Big Storm Coming bidro også på Albrigtsens første og/eller andre album. Kristin Skaare spilte trekkspill og piano, Hilde Heltberg sang korstemmen på sangen I Had A Dream.
Øyvind Madsen spilte bass, mens Olav Kamfjord spilte kontrabass. Rune Arnesen spilte trommer, mens Roger Ludvigsen også bidro med tromme (runebomme) på sangen Bury My Soul In The Sky.
Oddmar Amundsen spilte elektrisk gitar, Bill Booth spilte fele, og Sverre Erik Henriksen bidro med ekstra gitar på sangen Bury My Soul In The Sky. Bugge Wesseltoft spilte keyboard,Torbjørn Øklandspilte mandolin og Morten Sand spilte steelgitar. Albumet ble produsert og mikset av Sverre Erik Henriksen. Ellers bidro Nils Petter Molvær med trompet, Stein Erik Tafjord spilte tuba på sangen Full Time Job, og Susanne Hætta joiket på sangen Bury My Heart In The Sky.

Nye konserter

Også dette albumet ble fulgt av konserter, og Steinar Albrigtsen ble invitert til både små og store steder rundt om i landet. Han er kjent som en god livemusiker, og det har også bidratt til den store suksessen han har hatt som musiker. Albrigtsen var livemusiker lenge før han platedebuterte i 1990, og derfor hadde han lang erfaring som scenemusiker allerede den gang. Det internasjonale preget i Albrigtsens musikk kommer delvis fra Tom Pacheco, men Albrigtsen var inspirert av amerikansk og internasjonal musikk allerede som barn. Faren var seiler, og tok med seg musikk fra hele verden. Tom Pacheco og Steinar Albrigtsen skulle også samarbeide flere ganger i løpet av årene.

Mottakelse

Big Storm Coming debuterte på sjetteplass på VG-lista etter lanseringen. Albumet lå på VG-lista i 13 uker i 1993, og nådde helt opp til andreplass seks uker på rad. Med sitt tredje album, og gode salgstall på alle de tre albumene, ble Steinar Albrigtsen for alvor en etablert artist som også fikk stor respekt utenfor countrysjangeren. Mange ventet spent på hva som ville komme etter de tre albumene, om det ville komme mer i samme stil, eller om Albrigtsen ville prøve noe nytt neste gang. Svaret skulle komme i form av albumet The Trubadour bare ett år senere.