Diskografi

Steinar Albrigtsen er en folkekjær artist, og med debutalbumet Alone Too Long i 1990, bidro han til en økende interesse for countrymusikk i Norge. Albumet solgte rundt 180 000 album, og ble kjøpt av mange som ikke engang likte countrymusikk. Men de likte musikken til Albrigtsen. Albumet ble belønnet med Spellemannspris, og han ble årets mest omtalte musiker i Norge i 1990. Selv om Albrigtsen gjennom årene har vært innom mange sjangere, er musikken hans tydelig inspirert av amerikanske country og folk.

De første albumene

Aloen Too Long ble en salgssuksess som svært få andre norske album har klart å kopiere. De fleste av sangene på albumet var laget av Erik Moll. Oppfølgeralbumet kom i 1992, og het Bound To Wander. På dette albumet samarbeidet Albrigtsen med den amerikanske musikeren Tom Pacheco. Dette samarbeidet skulle vare i mange år, med Pacheco som viktig bidragsyter til tekst og musikk. Bound To Wander solgte også veldig bra.
Bare ett år etterpå, i 1993, ga Albrigtsen og Pacheco i samarbeid ut albumet Big Storm Coming. Også dette albumet ble en salgssuksess. I 1994 fulgte albumet The Troubadour. Pacheco bidro også der, men var litt mer i bakgrunnen. The Troubadour er en akustisk plate, og framstår dermed som litt annerledes enn forgjengerne, men musikkstilen er den samme, bare mer avdempet og stille.

En overraskelse for fansen

Etter de fire første albumene hadde de fleste vent seg til å tenke på Albrigtsen som en country- og bluessanger. Mange ble derfor tatt litt på senga da det femte albumet kom. På Life is Good dukket det opp en helt annen stil. Albrigtsen lot seg inspirere av jazz, men også amerikansk folkmusikk og roots. I motsetning til de andre albumene, laget Albrigtsen mye av musikken selv på dette albumet. Life Is Good klarte ikke å følge opp salgstallene fra de fire første albumene.

En drøm går i oppfyllelse

Albrigtsen og Jørn Hoel kjente hverandre fra barndommen, og spilte sammen før Albrigtsen ble kjent. Jørn Hoel bidro også på flere av Albrigtsens album, men bare som bakgrunnssanger. I 1997 bestemte de to seg for å lage et album sammen, og ga ut GetTogether. Her er omtrent halvparten av sangene nye, mens den andre halvparten er gamle sanger som blir tolket på nye og spennende måter. Året etter laget Hoel og Albrigtsen VM-sangen Let’s do it, sammen med Øivind ”Elg” Elgenes.
I 1999 bidro Albrigtsen på et annet samarbeidsprosjekt, sammen med Lynni Treekrem og Henning Kvitnes, da de ga ut albumet Falne Engler.

Etter årtusenskiftet

I 2000 kom Albrigtsen med albumet Nobodies, der han igjen samarbeidet med Tom Pacheco. Andre bidragsytere var LevonHelm og Rick Danko fra The Band. I 2001 kom det akustiske albumet Stripped, der Albrigtsens stemme og gitar er i fokus. Materialet er gamle amerikanske sanger.
Så ventet Albrigtsen i fem år før han ga ut albumet Bop’n Roll i 2006. Der var temaet rock’n roll, og albumet ble spilt inn på bare to kvelder, live i studio.
I 2007 kom albumet Moment of Peace, der Albrigtsen er tilbake med et band og amerikansk musikk. Albumet ble nominert til Spellemannspris, og lå høyt oppe på VG-lista.
I 2009 samarbeidet Albrigtsen med Jørn Hoel igjen, og de ga ut albumet Two Rivers, One Road. Der hentet de inspirasjon fra 70-tallets amerikanske musikk, som Simon & Garfunkel.
I 2011 ble sanger av avdøde Jim Croce oversatt til norsk, og utgitt på albumet Bilda fra ei anna tid.

Samarbeid med ektefelle

Steinar Albrigtsen giftet seg på nytt i 2013, og i 2014 ga han og kona ut albumet Sjelevenn. I 2015 kom albumet The Sailor, som blant annet inneholder en hyllest til Albrigtsens foreldre.