Life Is Good

Life Is Good er en nedtonet plate fra Steinar Albrigtsen, og mange ble nok overrasket da dette albumet kom ut i 1996. Det mest overraskende for mange var nok at albumet heller mer mot jazz enn country. Man har jo blitt vant til å tenke på Albrigtsen som en countryartist, men på dette albumet viser han altså helt andre sider av seg selv. Han viser at han virkelig er inspirert av mange typer musikk, slik han selv alltid har sagt.

Det femte albumet

Life Is Good kom ut som Albrigtsens femte album. På dette albumet er det mange lette viser, noen grenser til popmusikk, andre har et sterkere jazzpreg. Det er også en bluessang på albumet, for alle som savner countrymusikken.
Selv om Albrigtsen er åpen for å teste mange typer musikk, oppdaget han jazz ganske seint. Han var allerede voksen, men fikk sansen for musikken og ble inspirert av stemningen og vokalprestasjonene til kjente jazzsangere. På sine tidligere album samarbeidet Albrigtsen tett med andre, blant annet Erik Moll og Tom Pacheco. På Life Is Good var han mer involvert selv. Han var med på å skrive tekstene, sammen med Pacheco, og Albrigtsen laget også musikken til åtte av sangene på albumet.

Morsom hendelse

En av sangene heter Poor Stanley, og er inspirert av en morsom hendelse på et hotell i Dublin. Der så Albrigtsen og Pacheco en veldig travel mann som snakket i to mobiltelefoner på én gang. Samtidig satt mannen med en laptop i fanget, og prøvde til og med å håndhilse på en annen. Dette ga inspirasjon til sangteksten. Pacheco og Albrigtsen jobber godt sammen, og møtes enten i Norge eller i Irland. Begge kom med tekstforslag til dette albumet, og forslagene ble smeltet sammen til gode tekster begge var fornøyd med. I følge Albrigtsen er Pacheco en god historieforteller, som klarer å få sagt mye i relativt korte tekster.

Live i studio

Sangene på albumet ble spilt inn live i studio. De andre musikerne som bidro hjalp til å lage sine egne arrangementer. De medvirkende i studio var Bjørn Kjellemyr, Eivin One Pedersen, Knut Koppang, Morten Halle, Roger Ludvigsen, Rune Arnesen og Øivind Madsen. Det er tretten sanger på albumet, og alle sangene er på engelsk.

Disse sangene er med på albumet:

 • Poor Stanley
 • ShootingGhosts
 • Life Is Good
 • I Can’t See Myself
 • Ol’ Time Jazz
 • For Once
 • Blue Skies, Hot Sun
 • If I Give My Heart To You
 • Blues In The Key Of Mississippi
 • I’llGet By
 • Small Town
 • Never Got The Chance
 • Golden Eagle Feather

Mottakelse

Mottakelsen var litt blandet da dette albumet kom, og albumet solgte heller ikke like bra som Albrigtsens tidligere album. En av årsakene til de lave salgstallene kan være at mange hadde vent seg til å tenke på ham som en countrymusiker. Da de oppdaget at det nye albumet ikke inneholdt countrymusikk, valgte de kanskje å ikke kjøpe det. Likevel er dette et personlig album som sier mye om Albrigtsens allsidighet som musiker, og forteller litt om hva som betyr noe for ham. Sangen Life Is Good handler for eksempel om de små tingene i livet. Tingene man kanskje ikke tenker over, men som bidrar til å gjøre livet godt. Som en morgen med varmt solskinn, møter med venner og de enkle hverdagsgledene.
Life Is Good ble et album som overrasket mange, både fans og platekritikere, men det skulle ikke bli det siste overraskende albumet fra Albrigtsens side.