Om Steinar

Steinar Albrigtsen har lenge vært en populær artist. Han spilte livemusikk i mange år før han ble kjent, og dro landet rundt med gitaren sin, i tillegg til at han bidro som scenemusiker og studiomusiker for andre. Etter platedebuten har han turnert og spilt i mer enn 25 år, og også deltatt på mange ulike arrangementer og TV-program.

Albrigtsen er kjent for sin vakre countrystemme og bluessoloer på gitaren, og han har en unik tilstedeværelse når han synger. En del av suksessen skyldes melodiøs musikk som balanserer i grenselandet mellom flere sjangere, og byr på mange kontraster og uventede, men fengende motsetninger.

Han vokste opp med heavy metal og hardrock, men valgte country som sin sjanger da han skulle gi ut album. Faren var seiler og tok med seg musikk fra hele verden. Det ga inspirasjon til Albrigtsen. Han spilte musikk selv fra begynnelsen av 1970-tallet, og dro rundt alene med gitaren. Han satset på en profesjonell musikkarriere på 1980-tallet, og etter å ha møtt mye motgang, klarte han å slå gjennom i 1990.

Noen høydepunkter

 Blant høydepunktene i Steinar Albrigtsens karriere kan det nevnes at han har samarbeidet med barndomsvennen Jørn Hoel, sunget duett med Johnny Cash på Norwegian Wood (i 1992), gitt ut album med Tom Pacheco, vunnet Spellemannspris, deltatt i Det Store Korslaget (på TV2 i 2012), og deltatt i Stjernekamp på NRK, der han ble med helt til operakvelden. Det har også blitt flere priser gjennom årene.
Samarbeidet med Jørn Hoel startet allerede da de var guttunger, og selv om begge etter hvert fikk hver sine artistkarrierer, har de samarbeidet flere ganger, både i studio og på felles album.
Samarbeidet med Pacheco har også vart i mange år, og i tillegg til at Pacheco har laget sanger til Albrigtsen, har Albrigtsen også vært produsent og musiker på Pachecos album I’llLeave a Light On for You.

Familie

 Steinar Albrigtsen ble født 4.januar 1957, i Hammerfest. Han har ett ekteskap og en skilsmisse bak seg, og er gift for andre gang, med Monika Nordli. De giftet seg i 2013. Fra før har Albrigtsen barna Stine Albrigtsen, Anna Albrigtsen og Karl Jacob Strømstad Albrigtsen. Jørn Hoel var forlover i begge bryllupene.
Albrigtsens nåværende kone, Monika Nordli, er også musiker, og ga ut tre egne album før hun giftet seg. De har også gitt ut et felles album etter at de ble gift. De møttes i et musikkstudio, og har samarbeidet musikalsk etter at de ble gift.

Mer om Steinar

Steinar Albrigtsen engasjerer seg også sosialt, og har blant annet spilt på mange veldedighetskonserter. Blant annet har han gjort en stor innsats for Frelsesarmeen ved å delta i prosjektet Julemusikantene i en årrekke. Han har også spilt på mange TV-program, og vært vikar på sceneshowet Elvis. Blant mange TV-opptredener, kan det nevnes at han deltok i Stjernekamp høsten 2016. Barndomsvennen Jørn Hoel hadde allerede deltatt i en tidligere sesong av Stjernekamp, der han gjorde det bra. Albrigtsen ville også gjerne prøve, mest for å teste ut nye sjangere. Han valgte å delta, til tross for at han syns det er litt skummelt å synge nye og ukjente sjangere på direktesendt TV.

Noen morsomme fakta

I følge Albrigtsen selv, er Zorro den store helten. Han og Jørn Hoel pleide å leke at de var Zorro da de var barn, og syklet rundt med kapper som mødrene hadde sydd. Han liker å slå seg løs og spille på jamsession. Han lar seg ikke lokke med på motetrender musikalsk sett, men holder seg til inspirasjonen han får fra fortidens musikk, og der ligger nok noe av nøkkelen til suksessen.