The Troubadour

The Troubadour er et album som ble lansert i 1994. På dette albumet synger Steinar Albrigtsen en blanding av countrymusikk og ballader. Som de foregående albumene hans, kom også dette albumet inn på VG-lista. Den beste plasseringen var en tredjeplass på lista, og albumet lå seks uker på topp 5. Selv om albumet aldri nådde helt til topps på lista, solgte det svært bra, og mange av lytterne fikk oppleve en litt annen Albrigtsen på albumet. Dette er en kar som virkelig kan musikk, og med dette albumet leker han seg rett og slett, og det er lett å høre at han virkelig koser seg og nyter musikken.

Sangene på albumet er:

 • Savin’ It All for You
 • SheBelongs To The Rain
 • Sweet Steel StringGuitar
 • Stuck in This Motel-Room
 • Broken Piano
 • The Piano
 • Don’t Ask Me to GrowAnother Heart
 • The Trubadour
 • Woman By the Sea
 • Idaho Falls
 • Up’nWanna Settle Me Down
 • Good-bye, Farewell, So-long

Komponistene bak sangene

Som på sine tidligere album, samarbeidet Steinar Albrigtsen med komponistene Erik Moll og Tom Pacheco på dette albumet. Moll skrev sangene Savin’ It All For You, Stick In This Motel-Room og Up’NWanna Settle Me Down.
Pacheco skrev sangene SheBelong To The Rain, Sweet Steel StringGuitar, Broken Piano, Don’t Ask Me To GrowAnother Heart, The Troubadour, Woman By The Sea, Idaho Falls og Good-Bye, Farewell, So-Long. Sangen The Piano er skrevet av Per Kolstad.
Albumet ble spilt inn i Oslo Lydstudio og utgitt av Norsk Plateproduksjon AS.

Musikere på albumet

Alle sangene på albumet er arrangert av Steinar Albrigtsen. Med seg til å synge bakgrunnsvokaler har han barndomsvennen Jørn Hoel, som også har bidratt en del på Albrigtsens tidligere album. Albrigtsen synger også bakgrunnsstemmer og spiller gitar på albumet, i tillegg til at han spiller mandolin, banjo og munnspill.
Musikerne i studio er Øivind Madsen på bass, Bjørg Værnes på cello, Rune Arnesen på trommer og perkusjon, Roger Ludvigsen på gitar og Per Kolstad på piano/orgel.
Albumet er produsert av Steinar Albrigtsen og Sverre Erik Henriksen.

Bare akustisk musikk

Mange visste allerede at Albrigtsen er en god gitarist. Han opptrådte live lenge før han ble plateartist, og spilte på alt fra gatehjørner til små og store scener. Men på dette albumet får han virkelig vist hvor god han er til å spille gitar. The Troubadour skiller seg fra Albrigtsens tidligere album ved at musikken er akustisk. Platen framstår dermed som mer stillferdig, men veldig behagelig. Den akustiske musikken gjør også sitt for å framheve tekstene, for det er nettopp tekstene som er det viktigste budskapet Albrigtsen ønsker å få fram gjennom dette albumet. Den dempede musikken bidrar også til at Albrigtsens stemmeklang kommer enda bedre fram, og albumet inneholder mange høydepunkter.

Bluesgitaristen Albrigtsen

Steinar Albrigtsen lærte å spille blues lenge før han slo gjennom som artist. Han opptrådte med Rikskonsertene på 1970-tallet, var bakgrunnssanger for Jørn Hoel på scenen under Melodi Grand Prix og både spilte gitar og sang på Hoels klassiker Har En Drøm. Han spilte også for mange andre, både på scenen og i studio. Albrigtsen var derfor en god gitarist allerede før han ga ut debutalbumet, men det var kanskje ikke før på albumet The Troubadour at alle de fine nyansene i gitarspillet hans kom til sin rett. På dette albumet er det veldig mange detaljer som er verdt å merke seg. Det er lett å forstå hvorfor Albrigtsen elsker å jamme og eksperimentere med gitaren, og det er lett å høre at han har eksperimentert med gitaren i mange år før albumet ble en realitet. The Troubadour er en perle av et album, og skaper en god stemning.